© YouTube

Stijn Stijnen acht maanden geschorst

Het Sportcomité van de KBVB sprak een schorsing van twee maanden uit voor Sporting Hasselt-trainer Stijn Stijnen. De voorwaardelijke straf van zes maanden die Stijnen nog meedroeg van een eerdere schorsing werd bovendien omgezet in een effectieve straf. Stijnen zal dus in totaal acht maanden uit de neutrale zone moeten blijven. Zijn broer Steven Stijnen kreeg een schorsing tot 31 maart. De club moet een boete van 300 euro betalen.

Jeroen Fissette

De gebroeders Stijnen moesten zich woensdagnamiddag samen met hun club Sporting Hasselt gaan verantwoorden voor de tumultueuze slotfase van de wedstrijd ASV Geel – Sporting Hasselt op zaterdag 28 januari. De thuisploeg kreeg diep in blessuretijd nog een omstreden strafschop die uiteindelijk de 2-1-winst opleverde. Eerder in de wedstrijd had Geel al een penalty gekregen – die werd omgezet - en werd er een Hasselts doelpunt afgekeurd. Dit alles zorgde ervoor dat de poppen stevig aan het dansen gingen. De scheidsrechter maakte dan ook een zwaar rapport op. Volgende zaken werden Stijn Stijnen ten laste gelegd: het betreden van het terrein zonder toestemming, het beledigen en intimideren van het scheidsrechterstrio, een trap tegen de deur van de kleedkamer van de scheidsrechters en een poging die deur te forceren.

© Karel Hemerijckx

De procureur eiste echter acht maanden schorsing voor Stijn Stijnen, die dan samen met zijn voorwaardelijke straf zouden oplopen tot 14 maanden. Ook werd een boete van 500 euro geëist. Zijn broer Steven zou vier maanden uit de neutrale zone moeten blijven en een boete van 400 euro moeten betalen. De club werd tenslotte 300 euro boete gevraagd.

De rechter was uiteindelijk milder in zijn oordeel dan de eis van de procureur. Stijn Stijnen kreeg een schorsing van twee maanden. Omdat de voorwaardelijke straf van zes maanden die Stijnen nog meedroeg van een eerdere schorsing werd omgezet in een effectieve straf, zal hij in totaal acht maanden uit de neutrale zone moeten blijven. Steven Stijnen kreeg een schorsing tot 31 maart en een boete van 200 euro. De schorsingen gaan meteen in. Beiden zullen dus zaterdag niet op de bank mogen zitten. De club kreeg een boete van 300 euro.

Zowel de club als de procureur van de voetbalbond kunnen nog in beroep gaan tegen deze straffen. Of ze dat ook effectief gaan doen, werd nog niet bekendgemaakt.

Hoe Stijn Stijnen op zijn schorsing reageert, lees je morgen in Het Belang van Limburg.

Bekijk hier de beelden van een furieuze Stijnen tijdens het duel tegen Geel:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer