Grote drukte bij notarissen na aankondiging nieuwe registratierechten: “De één wil dat het snel gaat, de ander dat het trager gaat”

Het is weer erg druk bij de notarissen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe regeling van de registratierechten. “De telefoon staat roodgloeiend”, zegt Bart van Opstal, woordvoerder van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat(Fednot), aan HLN LIVE.

7 reacties

  • Peter Knaap

    3 jaar geleden
    Dus mensen die gaan verhuizen om dichter tegen hun werk te wonen, kunnen het vergeten met de meeneembare registratie rechten. En dan zeggen dat ze alles willen doen voor arbeid. Volgens mij is het een circus daar.
  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    Dan ben ik bij de gelukkigen de akten worden na 01-01-2022 gedaan, wat moet ik nu doen de meeneembaarheid meenemen of kiezen voor de 3%, voor mij is het een broek vestzak operatie van die slimme regering met hoofdvogel Jabon NVA. En samen mag niet dit zou te mooi zijn 3% en meeneembaarheid.
  • carlos vernaillen

    3 jaar geleden
    Dan hebben notarissen geen probleem en iedereen blij, de politiekers eerst.
  • Rik Vangaal

    3 jaar geleden
    Werk voor het kadaster op het jaareinde: de kadasterinfo die de notaris moet opvragen is maar twee maanden geldig. Uitstellen kan tot gevolg hebben dat de notaris het kadaster opnieuw moet info vragen en in regel heeft het kadaster vele weken nodig om te antwoorden. Waarom is er nog een notaris nodig? Omdat de wetgeving niet meer van deze tijd is. Haal vastgoedtransacties weg bij de notarissen.
  • Wim Offermans

    3 jaar geleden
    Wanneer de voorwaarden gelijk blijven met hetgeen je ondertekende, waar zit dan het probleem.