©  AP

Organisaties Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix vinden compromis over nieuwe datum

Nog voor de editie van 2021 is verreden, maakte de organisatie van Parijs-Roubaix zich zorgen om de datum van volgend jaar. Doordat de Franse presidentsverkiezingen op 10 april 2022 plaatsvinden, moest koersorganisator ASO op zoek naar een nieuwe datum voor de kasseiklassieker. Die nieuwe datum hebben ze nu gevonden.

Jonas Withouck

Voor een nieuwe datum werd gekeken naar het weekend van 16-17 april, maar dat bleek onmogelijk omdat de Amstel Gold Race normaal op 17 april doorging. Er werd eerst ook gedacht aan zaterdag 16 april of paasmaandag 18 april, maar ook die opties zijn nu van de baan.

De organisaties van Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race hebben uiteindelijk beslist om van weekend te wisselen. De Amstel Gold Race gaat door op 10 april 2022, Parijs-Roubaix een week later op 17 april.

“Deze oplossing is er gekomen dankzij overleg en wederzijds begrip tussen Leo van Vliet, de directeur van de Amstel Gold Race, en internationale wielerorganisatie ASO”, liet directeur bij ASO Christian Prudhomme weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer