Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

PVDA wil energiefactuur doen dalen met heffing op "woekerwinst" kernenergie

Als het van PVDA afhangt, komt er een taks op de “woekerwinsten” van energiemultinationals. De opbrengst moet helpen de btw op energie te verlagen naar 6 procent, om op die manier de fors gestegen energiefactuur te drukken. Volgens Electrabel is de redenering van PVDA te simplistisch en houdt ze geen rekening met de complexe realiteit op de energiemarkt.

24 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    2 jaar geleden
    Nu hun aanhang, verkozenen en afdrachten zo groot worden kunnen ze er stilletjes aan denken om zelf een (energie) maatschappij en (verdelers)netwerk uit te bouwen. Of de volgende keer als de olie bijna niks kostte of negatief noteerde, wat tankers reserveren en vullen.
  • Serge van Camp

    2 jaar geleden
    Hmmmm, wie heeft in het verleden alles verkocht. Ah ja Verhofstadt.
  • Herbert Verbeeck

    2 jaar geleden
    Doe daar ook de woekerwinsten bij van de input zonnepanelen op het net en de werkelijke verkoopprijs door de elektriciteisbedrijven. Room dat ferm af, maar die lobby's hé...
  • An Peeters

    2 jaar geleden
    Momenteel kunnen we absoluut niet zonder kernenergie, dan pas zouden we ons blauw betalen en op piekmomenten gewoon geen energie hebben. Maar energie, zou een basisbehoefte moeten zijn en het lijkt mij de taak van de regering om deze te verzekeren. Wat moet dat worden als iedereen ook nog eens elektrisch gaat rijden ?
  • Kevin Theunckens

    2 jaar geleden
    En wat gaat het kosten als de centrales eenmaal dicht zijn ?? Gasprijzen zijn aan het stijgen, gascentrales zijn de toekomst volgens sommigen . Maar we gaan niet meer moeten betalen hoor, ook niet als de stroom uit het buitenland komt. Ja, hallo !! Er zal wel weer genoeg blijven plakken aan bepaalde vingers.