De derde vaccinatieronde zal, zoals bij de vorige prikken, opnieuw van oud naar jong worden ingepland. Dus eerst komen de 85-plussers aan de beurt.
Volledig scherm
De derde vaccinatieronde zal, zoals bij de vorige prikken, opnieuw van oud naar jong worden ingepland. Dus eerst komen de 85-plussers aan de beurt. © Wannes Nimmegeers

Timing boosterprik voor 65-plussers vastgelegd, vaccinatiecentra misnoegd over "late communicatie”

De ministers van Volksgezondheid hebben een akkoord bereikt over de precieze uitrol van de boostervaccinatie van 65-plussers. De vaccinatie zal plaatsvinden minstens vier maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens zes maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. Veel vaccinatiecentra reageren misnoegd, omdat helemaal niet duidelijk is of zij nu langer moeten openblijven of niet. 

24 reacties

  • Ahmed Zoupha

    3 jaar geleden
    Gezonde 65+ krijgen een prik, 50+ met aandoening niet tenzij kanker of een beperkt aantal aandoeningen. Ongelooflijk dat men jongere mensen die tot een risicogroep behoren maar geen kanker hebben niet meteen recht hebben op extra bescherming. De eerste keer was ik risicopatiënt voor minstens 5 redenen, nu kom ik niet in aanmerking.
  • jos gompel

    3 jaar geleden
    Ik heb mij niet laten vaccineren en ben het ook niet plan . Nu niet volgend jaar ook niet. Wie het wil die mag het van mij ik respecteert hun keuze maar verwacht het ook omgekeerd want gevaccineerd of niet je krijgt het en geef het nog altijd door
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Bij mij komt er geen derde prik in , dat ze eerst maar eens de antivacsers aanpakken
  • Henninckx Terry

    3 jaar geleden
    Voor mij zeker geen derde prik.
  • Jesse Hayford

    3 jaar geleden
    Zullen weigeraars van de booster ook uitgeslote' worden van het sociale leven?