Familie en vrienden aan het justitiepaleis van Hasselt na afloop van de eerste zitting in de zaak Sanda Dia.
Volledig scherm
Familie en vrienden aan het justitiepaleis van Hasselt na afloop van de eerste zitting in de zaak Sanda Dia. © BELGA

Stafhouder leest advocaten Reuzegom de levieten: wie nu nog lekt naar de pers, riskeert vervolging

Antwerpen/De nieuwe stafhouder van de Antwerpse balie, Johan Du Mongh, heeft de advocaten die optreden in het Reuzegom-proces gewaarschuwd voor hun optreden in de media. Wie vanaf nu nog inhoudelijke informatie over Reuzegom prijsgeeft, stelt zich bloot aan sancties van de stafhouder. Pikant detail: Johan Du Mongh is naast advocaat ook  professor aan de faculteit rechten van de Katholieke Universiteit Leuven. 

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.