Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Volledig scherm
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. © BELGA

Demir suggereert tijdelijke btw-verlaging op elektriciteit om stijgende energiefacturen te temperen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir suggereert dat de federale regering het btw-tarief  op elektriciteit tijdelijk zou kunnen verlagen om op die manier de stijgende energiefacturen te temperen. Dat heeft de N-VA-minister woensdag gezegd tijdens het debat over de Septemberverklaring in het Vlaams Parlement.

70 reacties

  • Walter Poels

    3 jaar geleden
    Veel commentaarschrijvers weten blijkbaar niet dat BTW federale materie is. Als het Vlaams was, dan hadden we het zonnepanelen-debacle van begin dit jaar niet gehad.
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Ik heb ook eens de VREG-test gedaan, en kreeg als antwoord. gelieve de gaskraan en de elektriciteit af te zetten. Zelf het OCMW kon mij toen niet helpen met mijn kranen en schakelaars te regelen.
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Renée, u hebt gelijk. Een deel elektriciteit is basisbehoefte en de rest is luxe. Maar...waarom heeft de zweedse regering 2014 dan die 100Kwh per persoon gratis afgeschaft? Gratis is niet nodig maar geen taxen en accijnzen op een gedeelte basisverbruik zou rechtvaardiger zijn.
  • gustaaf bellemans

    3 jaar geleden
    Heb de Vregtest gedaan voor een opgegeven jaarverbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1000 m³ aardgas als inwoner van de stad Gent en tevens de CompaCWaPE test als ( fictieve)inwoner van de stad Luik. Als Gentenaar zou ik bij de goedkoopste leveranciers een bedrag van 107,31 euro per jaar meer betalen in Vlaanderen !
  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    Demir strooit warm weer uit maar deze winter zullen we vervriezen wegens de grote onkosten voor verwarming en elektriciteit, ze blaast warm en koud.