Nederlander die crashte na straatrace had kilo cocaïne in zijn auto liggen

Antwerpen, Merksem -

In een van de wagens die dinsdagavond betrokken was bij een crash na een straatrace op de Antwerpse Ring, is een kilo cocaïne gevonden. De chauffeur werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

LEES OOK: Zwaar verkeersongeval aan Luchtbal na race op Antwerpse Ring: koppel zwaargewond naar het ziekenhuis, bestuurder op de vlucht

Een 34-jarige Nederlander is woensdag opgesloten in de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen. De man was de chauffeur van een zwarte Mercedes die dinsdagavond betrokken was bij een zware botsing op de Groenendaallaan ter hoogte van de afrit Merksem.

De Nederlander werd na de botsing gearresteerd en zijn auto werd doorzocht. In de wagen werd een kilogram cocaïne gevonden. “De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De crash kwam er nadat de Nederlander op de ring aan het racen was met een andere Mercedes, met Duitse nummerplaten. Dat liep mis ter hoogte van de afrit Merksem. Daar crashten de twee racers, een van hen knalde tegen een auto van toevallige voorbijgangers aan. Dat koppel werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de verkeersinbreuken zal de Nederlander apart vervolgd worden. De bestuurder van de tweede auto vluchtte weg na het ongeval, hij wordt opgespoord.

  (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen