Twintiger komt om het leven bij ArcelorMittal: rol van transportband kwam los

© RR

Gent / Zelzate -

Bij ArcelorMittal in de Gentse kanaalzone is woensdagnamiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Een jonge twintiger liet het leven toen hij aan een transportband stond.

Koen Van Waesberghe

Het tragische ongeval vond plaats omstreeks 16 uur in de afdeling grondstoffen van ArcelorMittal in de Gentse haven. Volgens de eerste vaststellingen kwam een rol van de transportband los en werd het slachtoffer op het hoofd geraakt.

Het gaat om een twintiger die voor onderaannemer M.B.S., een externe firma, werkte. Het onderzoek op de site is aan de gang en er zijn getuigen verhoord. De arbeidsinspectie kwam ter plaatse en mogelijk wordt er ook een technisch deskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Jan Cornelis, woordvoerder bij ArcelorMittal Gent, bevestigt het ongeval en wil zijn medeleven aan de familie en vrienden betuigen. “Voorlopig kan ik enkel melden dat er een ongeval is gebeurd met een werknemer van een onderaannemer en dat het onderzoek loopt”, aldus Cornelis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen