De grote ivoorsnavelspecht is uitgestorven.
Volledig scherm
De grote ivoorsnavelspecht is uitgestorven. © AFP

VS verklaren 23 dier- en plantensoorten definitief uitgestorven

De Amerikaanse milieudiensten hebben woensdag 23 soorten voorgoed uitgestorven verklaard. Op de lijst staat onder meer de grote ivoorsnavelspecht, een van de meest majestueuze Amerikaanse vogels, die al sinds 1944 niet meer werd waargenomen.

10 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    En dan wat dan ?
  • Nathalie Devriendt

    3 jaar geleden
    @Lecocq Daniel, blijkbaar heeft de huidige klimaatopwarming wel een invloed gehad op het begrijpend lezen. Lees nu nog eens de laatste alinea in het artikel opnieuw ;)
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    @bertrans Vanhevel, en wie gaat dat registreren dat de homo Sapiens is uitgestorven. Misschien hebben dan toch eindelijk de apen (geen politici) het voor het zeggen (eindelijk) en komt alles weer goed (voor de overige dieren).
  • johanneke li

    3 jaar geleden
    100% zekerheid is er niet he dat ze zijn uitgestorven, het zal niet de eerste keer zijn dat zogezegde uitgestorven soorten jaren later toch nog gespot worden. daarbij; Evolutie! het is een natuurlijke tendens dat soorten die zich niet kunnen aanpassen aan de huidige omstandigheden verdwijnen, maar tegelijk ontstaan er ook nieuwe soorten, dus niks om ons overdreven zorgen over te maken, zolang de natuur voldoende leefruimte heeft zal het zijn ding kunnen blijven doen
  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    Niet meer waargenomen sinds 1944. En men wijt de verdwijning van die specht aan de huidige klimaatopwarming, terwijl in die tijd eerder werd gevreesd voor een nieuwe ijstijd. Kom nou.