Spookrijder om het leven gekomen bij zwaar verkeersongeval op E403 in Roeselare

 ©  bfr

Op de E403 in Roeselare, ter hoogte van het op- en afrittencomplex Izegem-Roeselare Haven, gebeurde woensdagnacht omstreeks 3 uur een zwaar verkeersongeval waarbij een spookrijder om het leven kwam.

bfr

Een chauffeur van een Litouwse vrachtwagen reed omstreeks 3 uur op de E403 richting Doornik toen hij ter hoogte van het op- en afrittencomplex Izegem-Roeselare Haven werd verrast door een spookrijder. De bestuurder kwam uit de tegenovergestelde richting recht naar hem toe gereden. De vrachtwagenchauffeur kon de wagen niet meer ontwijken. De voertuigen botsten op het rechterrijvak tegen elkaar.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de bestuurder van de BMW kwam alle hulp te laat. De man overleed ter plaatse. De vrachtwagenchauffeur klaagde over pijn aan de buik, hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het zware ongeval bleef de E403 enkele uren afgesloten voor het verkeer. Het verkeer op de E403 dat richting Doornik reed moest de snelweg verlaten via de afrit. Twee takelfirma’s kwamen ter plaatse om de betrokken voertuigen te takelen. Hoe het komt dat de bestuurder van de BMW tegen de richting in reed, is voorlopig onduidelijk.

 ©  bfr

 ©  bfr