© Theo Derkinderen

Fatale terugrit na studentenfuif: bestuurder reed 120 waar 70 is toegelaten

De wagen met studenten die in de nacht van maandag op dinsdag crashte reed 120 waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder verloor de controle over het stuur en ramde drie stilstaande voertuigen. Twee passagiers kwamen om het leven. De bestuurder was licht geïntoxiceerd.

adm

Kort na het ongeval werd al duidelijk dat de bestuurder veel te snel reed. De wagen begon honderd meter voor de crash al te slippen. De verkeersdeskundige, aangesteld door het Antwerps parket stelt nu dat de wagen zou zo’n 120 kilometer per uur hebben gereden waar hij zeventig mocht, aldus VTM Nieuws.

Na een studentenfuif reden de vijf jongens naar hun kot. “Ze hadden zich geweldig ­geamuseerd”, zeiden de medestudenten. Op de terugweg liep het bijzonder fout. De auto van bestuurder Michael H. (19) ging aan het slingeren, reed tegen een verkeerslicht en ramde drie geparkeerde auto’s.

Twee inzittenden lieten het leven, twee andere zwaargewond en de bestuurder, die tevens licht geïntoxiceerd was, liep zware verwondingen op maar verkeerde nooit in levensgevaar.

Twee studenten (18) uit Wuustwezel komen om na zware crash

© tdk

© tdk

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de Liersesteenweg, vlak bij het kruispunt met de Clemenceaustraat, gebeurde dinsdagmorgen een zwaar ongeval. De bestuurder van een personenwagen met vier inzitttenden, allemaal studenten, verloor de controle over het stuur en smakte tegen drie geparkeerde auto’s en een verkeerslicht. Eén slachtoffer was op slag dood. Een tweede overleed later in het ziekenhuis. Het gaat om twee 18-jarigen uit Wuustwezel.

De klap was bijzonder zwaar. Eén inzittende, een student van 18 uit Wuustwezel, werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood.

De bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Leuven, kon zelf uit de auto klauteren, maar nog drie andere studenten zaten gekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd.

Eén slachtoffer moest ter plaatse worden gereanimeerd en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar. Het gaat ook om een 18-jarige jongen uit Wuustwezel.

De twee andere slachtoffers, een 19-jarige uit Leuven en een 21-jarige uit Hoeilaart, verkeren nog steeds in levensgevaar.

De slachtoffers zijn studenten van de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver die van een fuif kwamen en terug op weg waren naar hun kot.

Benzine

Omdat uit één van de wagens benzine lekte, legde de brandweer een schuimlaag aan zodat er tijdens de hulpverlening niets kon mislopen.

De Liersesteenweg werd afgesloten voor alle verkeer. Een verkeersdeskundige onderzoekt de juiste omstandigheden van de klap.

Twee studenten komen om na crash: "Gitzwarte dag voor Wuustwezel"

Twee studenten van 18 uit Wuustwezel zijn maandagochtend omgekomen bij een zwaar verkeersongeval in Sint-Katelijne-Waver. Ze zaten samen in een wagen met nog drie andere studenten. De bestuurder van de auto verloor de controle over het stuur. Hij raakte zwaargewond, twee andere passagiers zijn nog steeds in levensgevaar. "Een gitzwarte dag voor Wuustwezel", reageert burgemeester Dieter Wouters.

"Het is moeilijk voor te stellen hoe een stralende valentijnsdag in een gitzwarte dag is uitgedraaid voor Wuustwezel. Twee jonge studenten in de fleur van hun leven die zo uit het leven worden gerukt, dat raakt iedereen."

Gecrasht op terugweg van studentenfuif: “Gezworen kameraden waren het”

© tdk, rr

Een zware crash van een auto met vijf inzittenden heeft gisterochtend het leven gekost aan twee 18-jarigen uit Wuustwezel. De bestuurder van de wagen verloor vlak bij hun kot in Sint-Katelijne-Waver de controle over het stuur. De vijf keerden terug van een studentenfuif in Mechelen.

Na een slippartij van zo’n honderd meter knalde de auto eerst tegen een verkeerslicht en ramde daarna drie geparkeerde auto’s. Eén inzittende overleed ter plaatse, een andere later in het ziekenhuis. Nog twee anderen (19 en 21) zijn kritiek. Alleen de bestuurder (19) is niet in levensgevaar. Volgens het parket reed hij zeker te snel en was hij licht geïntoxiceerd.

Zowel in het studentenmilieu als in thuisgemeente Wuustwezel wordt verslagen gereageerd op het overlijden van boezemvrienden Joren Brughmans en Mike van Rijthoven. “Ze genoten zo van het leven”, zegt Jorens beste vriendin Cato. “Ze zouden nooit iemand kwaad doen en stonden steeds klaar om te helpen. Gezworen kameraden waren het.”

Joren en Mike studeerden ontwerp- en productietechnologie aan de technologiecampus De Nayer van hogeschool Thomas More in Sint-Katelijne-Waver. Daar hingen de vlaggen gisteren halfstok. Er werd ook een rouwhoekje ingericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER