Groothertog George Mikhailovich van Rusland poseert met zijn vrouw Rebecca Virginia Bettarini, die hij in Brussel leerde kennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Groothertog George Mikhailovich van Rusland poseert met zijn vrouw Rebecca Virginia Bettarini, die hij in Brussel leerde kennen. © DN Photography/ABACA

Hij vond z’n bruid in Brussel en eist de troon in Rusland op: ​dit is groothertog Georgi, erfgenaam van de laatste tsaar

RoyaltyHun naam doet niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar ooit waren de Romanovs de machtigste familie ter wereld. Maar nadat de laatste Russische tsaar en zijn gezin werden uitgemoord, houdt de rest van de adellijke familie zich vooral stil. Al is er toch één man die opstaat: groothertog Georgi, zonder twijfel de kleurrijkste erfgenaam van de familie. Een portret van de man die zaterdag een gigantisch huwelijksfeest geeft én die met zijn moeder een plan heeft om van Rusland weer een monarchie te maken.

14 reacties

  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Jean Claude Dobbelaere, ontkennen zullen er velen doen, bevestigen niet.
  • Daniel Corstjens

    3 jaar geleden
    Zou hij de barnsteen kamer hebben? Aan hun juwelen te zien hebben ze niets te kort!
  • Jan Deblaere

    3 jaar geleden
    Als ik het goed voorheb zou de laatste Tsaar een groot deel van het familiekapitaal (goud, juwelen,etc)hebben laten onderbrengen in het Vaticaan. Zou dat daar dan nog in de kluizen liggen ? Kan iemand dit bevestigen of ontkennen ?
  • wil baken

    3 jaar geleden
    Er is ook een myte dat een meisje de dans is ontsprongen bij de slachting.
  • BAERT Leentje

    3 jaar geleden
    Het is bekend dat de Russiche adel tot de rijkste van de wereld behoort (behoorde) mede door de eeuwenlange uitbuiting van hun onderdanen, wat zeg ik, slaven.