Moslims slachten onverdoofd schapen op een tijdelijke slachtvloer in Aalst, voor de laatste keer?
Volledig scherm
Moslims slachten onverdoofd schapen op een tijdelijke slachtvloer in Aalst, voor de laatste keer? © Rutger Lievens

Grondwettelijk Hof bevestigt verbod op onverdoofd slachten, Weyts: "Laat ons bladzijde nu definitief omslaan”

Het verbod dat Vlaanderen en Wallonië hebben ingevoerd op het onverdoofd slachten is niet in strijd met de Grondwet. Dat heeft het Grondwettelijk Hof donderdag geoordeeld. Het Hof volgt daarmee het eerdere oordeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie en verwerpt meteen de klachten van verschillende joodse en moslimverenigingen die tegen het decreet naar het Hof waren getrokken omdat ze het verbod strijdig vonden met de vrijheid van religie.

11 reacties

  • Etienne De Kesel

    3 jaar geleden
    Dit is een dossier, net als de hoofddoekkwestie, dat regelmatig terug zal opdoeken.
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Gaat enkel werken als er ook streng gecontroleerd wordt. Van degenen die dieren op beestachtige wijze vermoorden moet je geen begrip verwachten. Tijdens het laatste offerfeest werd er al een paar keer slachtafval op een verkaveling in Leopoldsburg gevonden en dat zal er niet op beteren zonder degelijke controle en straffen. Dus van iedereen die een schaap koopt, naam en adres noteren aub. Zodat men kan controleren of dat dier na het offerfeest nog steeds in leven is.
  • Bert Pelgrims

    3 jaar geleden
    Als ze vrijheid van religie in roepen dan moeten ze maar onafhankelijk worden en een echte scheiding van kerk en staat respecteren en GEEN subsidies ontvangen. Als barbaarsheid als vrijheid word beschouwd dan moet men best de religies (sekten) afschaffen, geen enkele heeft een meerwaarde voor onze beschaving.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    In plaats van bloed in de slachthuizen, zal het nu in tuinen en badkuipen zijn... Wie gaat 'gerichte' controles uitoefenen?
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Geen enkele religie rechtvaardigt dierenleed, daar hoef je geen pastoor voor te zijn.