Lien, het buurmeisje van pompoenkweker Mario Vangeel uit Kasterlee, heeft een belangrijke boodschap. © RR

Grootste pompoen uit Kasterlee gaat op de weegschaal in Duitse Ludwigsburg

Kasterlee -

Pompoenkweker Mario Vangeel (48) uit Kasterlee heeft donderdagavond de knoop doorgehakt. Hij trekt met zijn reuzenpompoen op zondag 10 oktober naar het Duitse Ludwigsburg om een gooi te doen naar de Europese titel pompoenwegen en mogelijk ook naar de wereldtitel.

Hij heeft er nog enkele nachten van wakker gelegen, maar Mario Vangeel uit Kasterlee besliste uiteindelijk dat hij zijn pompoen van meer dan duizend kilo laat wegen op zondag 10 oktober in het Duitse Ludwigsburg en niet op zaterdag 2 oktober op het Belgisch kampioenschap pompoenwegen in zijn eigen dorp. Zijn kanjer kan daardoor nog enkele dagen doorgroeien.

“De pompoen is de voorbije dagen nog ongeveer tien centimeter gegroeid en het geschat gewicht bedraagt momenteel 1.035 kilo”, legt Mario Vangeel uit. “Ik heb er heel lang over nagedacht, maar ik wil volgende week zondag gaan al zeker voor de Europese titel gaan. Wie weet zit er ook nog de wereldtitel aan, maar dat zal erom spannen. Ik wil ook gaan voor de zwaarste pompoen die ooit in België is gekweekt.”

Als Mario Vangeel de ‘regenboogtrui’ wil halen, moet hij wel een Italiaan met een pompoen van een effectief gewicht van 1.226 kilo kloppen. Als dat lukt, strijkt hij ook nog eens een beloning van 10.000 euro op. “Mijn tweede pompoen, ongeveer 700 kilo, gaat wel naar het BK in Kasterlee. Maar de winst daar is wellicht voor mijn dorpsgenoot Luc Van Heuckelom”, denkt Mario Vangeel.

Het BK pompoenwegen in Kasterlee vindt plaats op zaterdag 2 oktober vanaf 13u in de ruiterhal op de Boekweitbaan. (bvdl)

Mario Vangeel wil met zijn reuzenpompoen op 10 oktober een gooi doen naar de Europese én wereldtitel. ©  BERT DE DEKEN

www.pompoenengenootschap.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER