Man beklimt berg van meer dan 8.000 meter ondanks verlamd been:“Geen berg krijgt mij klein”

© evb

© evb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Sinds zes jaar heeft hij een verlamming aan het onderbeen, maar toch belet het Stef Wolput niet zijn dromen waar te maken. Momenteel traint hij om de berg Lhotse, pal naast de Everest, te beklimmen. Eerst volgt een hoogtestage in Marokko.

Erik Van Eycken

Militair Stef Wolput uit Kampenhout is een doorzetter. Samen met twee vrienden uit Aartselaar werkt hij momenteel aan zijn conditie om vierduizend meter te gaan klimmen in Marokko. Drie weken later zal hij naar Nepal afzakken voor een klimtocht van vijftig dagen. Daar wil hij de Lothse, het ‘broertje’ van de Mount Everest, op 8.516 meter hoogte beklimmen.

“Ik wil met mijn project aantonen dat een beperking niet het eindstation is voor lotgenoten”, zegt hij. “De Everest is voor mij een belangrijk doel. Bij anderen kan dit een volgende stap binnen een genezingsproces zijn. Je kan het beklimmen van de Everest bekijken als een nieuwe of volgende stap die je in jouw leven bereikt. Ik weet dat ik momenteel zal afzien, maar ik zal doorzetten en vooral genieten om mijn doel te bereiken. Ik ga er resoluut voor. Geen berg krijgt me klein!”

INFO

Informatie over het project vind je via de Facebookpagina ‘wolfgoeslhotse’..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen