Marijke Van Haecke haalt 'British Kitchen' van het raam van hun restaurant in Berchem: "Klaar voor een nieuw begin."
Volledig scherm
Marijke Van Haecke haalt 'British Kitchen' van het raam van hun restaurant in Berchem: "Klaar voor een nieuw begin." © Michael

Door brexit geen Britse kaas en bier meer te verkrijgen... en dus haalt restaurant ‘British Kitchen’ van raam

BerchemDe brexit, die voelen we tot in Berchem. Conceptrestaurant Sail & Anchor Antwerp kapt na vijf jaar met het Brits concept. Boosdoener? U raadt het, brexit: “De Britse kazen, charcuterie en bieren zijn niet meer te vinden.”

  1. Dit is het nieuwe plan voor begraafplaats het Schoonselhof, het Antwerpse Père-Lachaise: “Nocturnes op zomeravonden, daar droom ik van”
    PREMIUM

    Dit is het nieuwe plan voor begraaf­plaats het Schoonsel­hof, het Antwerpse Pè­re-Lachai­se: “Nocturnes op zomeravon­den, daar droom ik van”

    Niemand die het betwist: het Schoonselhof draagt terecht de titel van het ‘Antwerpse Père-Lachaise’, het befaamde kerkhof in Parijs. De Antwerpse parkbegraafplaats is met 84 hectare ook dubbel zo groot en maakt indruk door het indringende samenspel van erfgoed, natuur en grafkunst. Het college heeft een nieuw beheersplan voor de komende 24 jaar goedgekeurd. Wat dat precies inhoudt, komen we te weten op een wandeling met bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA). “Misschien kan Bart De Wever hier al kiezen waar hij wil liggen en hoe groot zijn graf moet zijn.”
    Antwerpen
  2. NET OPEN. ‘Maryna Mai’ haalt Indonesisch ambachtswerk naar hartje Antwerpen
    PREMIUM

    NET OPEN. ‘Maryna Mai’ haalt Indone­sisch ambachts­werk naar hartje Antwerpen

    Ondernemer Maryna Mai en de Indonesische overheid slaan de handen in elkaar voor de nieuwe winkel ‘Mai Livings’ in het hart van de Koekenstad. In de winkel vinden bezoekers meubels, kledij en lekkernijen van Indonesische makelij. Een project zo belangrijk voor het land dat de Indonesische ambassadeur de winkel eigenhandig heeft ingehuldigd. “Enorm belangrijk om de levenskwaliteit van ambachtslieden in Indonesië te verbeteren én ze te lanceren in Europa.”
    Antwerpen