Direct naar artikelinhoud
Weer

KMI waarschuwt voor rukwinden en veel neerslag

IllustratiebeeldBeeld ANP

Het KMI waarschuwt voor rukwinden tussen 70 en 90 km/uur tussen zaterdagavond en zondagavond en aanzienlijke neerslag tot zondagnamiddag. Dat meldt het weerinstituut.

Zaterdag trekt een kleine depressie van Bretagne naar de Britse Eilanden. Die diept zich uit, waardoor we tijdelijk in een sterker windveld terechtkomen. Het weerinstituut verwacht tussen zaterdagavond en zondagavond een zone met rukwinden tussen 70 en 90 km/uur, die van west naar oost over het land trekt.

Vanavond en volgende nacht gaat het fel regenen met in meerdere streken neerslaghoeveelheden tussen 20 en 30 mm of lokaal eventueel nog meer. Wellicht is de neerslag minder intens over het oosten en het zuidoosten. De temperaturen zakken nauwelijks met minima tussen 13 en 16 graden. In de loop van de nacht neemt de wind over het westen gevoelig af en draait hij daar naar westelijke richtingen.

Morgen regent het in vele streken eerst nog intens, maar over het westen en later in het centrum wordt het stilaan overwegend droog. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden. Er waait in het oosten lange tijd nog een vrij krachtige tot krachtige zuidenwind met pieken tot 75 km/u of eventueel wat meer. In het westen en het centrum is de wind meestal matig uit west tot zuidwest.

Maandag is het wisselend bewolkt met vooral in de namiddag en ‘s avonds kans op een aantal buien. We halen maxima van 11 tot 17 graden bij een matige zuidenwind.