Aantal ziekenhuisopnames stijgt tot 59 coronapatiënten per dag

 ©  BELGAIMAGE

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week lichtjes afgenomen, terwijl de sterfgevallen en ziekenhuisopnames toenamen. Het reproductiegetal zit boven de grens van 1 en stijgt verder. Dat blijkt zaterdag uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Bron: Belga

Tussen 22 en 28 september werden er dagelijks gemiddeld 1.915 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 5 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.

In diezelfde periode werden er dagelijks 46.100 testen afgenomen, zowat 4 procent minder dan de week voordien. Van dat aantal afgenomen testen, geeft 4,6 procent een positief resultaat. Het reproductiegetal stijgt tot 1,10 (+25 procent). Een R-waarde lager dan 1 betekent dat de pandemie aan kracht afneemt, boven de 1 betekent terreinwinst voor het virus.

Volg hier het recente nieuws over het coronavirus

Dagelijks overlijden gemiddeld 9,0 personen aan de gevolgen van het coronavirus, dat is 57 procent meer dan een week geleden. In totaal stierven in ons land sinds de start van de pandemie al ruim 25.600 mensen aan een bevestigde covid-19-besmetting.

Tussen 25 september en 1 oktober werden dagelijks 58,9 mensen in het ziekenhuis opgenomen met een coronabesmetting, dat is 13 procent meer dan in de voorbije week. Op dit moment liggen er nog 705 coronapatiënten in het ziekenhuis (+6 procent), van wie er 204 intensieve verzorging nodig hebben (-2 procent).

Intussen heeft ook 87 procent van de volwassen Belgische bevolking minstens één prik gehad met een coronavaccin.

Meer cijfers van Sciensano kunt u hier raadplegen.