©  AP

Evenepoel begint aan Italiaanse campagne

Wout van Aert rijdt zondag ­Roubaix, die andere Belgische hoofdrolspeler van het voorbije WK begint vandaag aan een ­Italiaanse campagne. Remco Evenepoel staat zaterdag als kopman aan de start van de Giro dell’Emilia.

wvo

Deze Italiaanse semiklassieker met start en aankomst in Bologna lijkt op maat gesneden van een Evenepoel in vorm. De wedstrijd is 195 kilometer lang, kent een lange en lastige aanloop met daarin al enkele klimmetjes, waarna de finale volgt met vier ­lokale ronden van 9,3 kilometer. Sleutelpunt in die lokale rondes is de beklimming van de San Luca: een helling van 2,1 kilometer aan gemiddeld 10% met uitschieters tot 16%. Ze wordt in totaal vijf keer beklommen.

Vorig jaar ging de zege naar de Rus Alexander Vlasov, die ook nu weer aan de start staat. Hij is lang niet de enige topnaam die naar ­Bologna komt: ook Tourwinnaar Pogacar en Primoz Roglic doen een gooi naar winst. Evenepoel krijgt bij Deceuninck - Quick.Step op zijn beurt steun van onder meer Mauri Vansevenant, Joao Almeida, Dries Devenyns en ­Pieter Serry.

Na Emilië volgen er nog twee ­Italiaanse wedstrijden voor Evene­poel. Maandag rijdt hij de Coppa Bernocchi. Zaterdag keert hij veertien maanden na zijn val terug naar de Ronde van ­Lombardije.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen