Bijna 700 kilo cocaïne in uitgeholde mango’s: “Bestemd voor haven van Antwerpen”

Antwerpen -

Een Braziliaanse drugsbende heeft 695 kilogram cocaïne verborgen in uitgeholde mango’s. Het fruit stond op het punt naar de haven van Antwerpen verscheept te worden melden Braziliaanse media.

Politiediensten vielen donderdag binnen in een loods in de buurt van Rio de Janeiro, daar troffen ze een grote lading mango’s aan die klaar stonden om naar Europa en Hongkong gestuurd te worden. De vruchten waren uitgehold en gevuld met in plastic verpakte cocaïne. In totaal namen de speurders 3.500 mango’s in beslag, nadat de volledige lading gecontroleerd werd bleek er 695 kilogram cocaïne in te zitten.

In een persbericht meldt de politie dat bij de actie drie mannen opgepakt werden die lid zouden zijn van een organisatie gespecialiseerd in het versturen van drugs naar Europa. Volgens de krant Globo Extra gaat het om de zaakvoerders van betrokken firma’s en volgde de inval in de loods na een onderzoek dat al elf maanden liep. In de krant meldt een afgevaardigde van de politie dat het fruit naar Europa en Azië verstuurd zou worden, meer bepaald naar de havens van Antwerpen en Hongkong.

 ©  rr

Coke tussen suiker

Nog in Brazilië, in de haven van Santos, werd vrijdag een partij cocaïne van 484 kilogram in beslag genomen. “De drugs zaten verborgen tussen 3.000 zakken met suiker die naar Antwerpen zouden vertrekken”, meldt de Receita Federal, de Braziliaanse douane. Het was uitgerekend een Mechelse herder, Uruk, die de cocaïne tussen de suiker kon vinden.

 ©  receita federal

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen