Direct naar artikelinhoud
NieuwsVliegreizen

Belgen vliegen weer uit: ‘Grote vraag naar warme bestemmingen’

Vooral reizen naar de Canarische Eilanden zijn populair voor de herfstvakantie.Beeld ANP

De Belg die snakt naar een reisje naar het buitenland, heeft lang gewacht maar is nu toch volop aan het boeken voor de herfstvakantie. Topbestemming zijn de Canarische Eilanden. ‘Als dit ritme van boekingen blijft aanhouden, wordt het resultaat van de laatste ‘normale’ herfstvakantie in 2019 geëvenaard’, zo meldt reisorganisator TUI.

We hebben er dank zij de hoge vaccinatiegraad weer vertrouwen en zijn dan ook massaal aan het boeken geslagen. “De boekingen kwamen vrij laat op gang maar zijn intussen op kruissnelheid. Ook nu is er grote vraag naar warme bestemmingen. Mensen willen de kille Belgische herfst even doorbreken”, aldus TUI. De Canarische Eilanden zijn nog meer dan anders de absolute topbestemming. “In gewone jaren trekt meer dan de helft van onze klanten tijdens de herfstvakantie naar daar, nu zijn dat er zelfs twee op de drie”, aldus TUI-woordvoerder Piet Demeyere.

Een van de redenen van het succes is dat er voor reizen naar de Spaanse eilanden, op het Passenger Location Form na, geen verdere coronarestricties zijn bij terugkeer. Dat leidt tot een toeloop vanuit heel Europa, zegt Demeyere nog. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kondigde eerder ook al extra vluchten aan naar de Canarische Eilanden tijdens de herfstvakantie.

TUI biedt sinds enkele weken ook weer reizen aan naar bestemmingen buiten Europa. Dat aanbod blijft voorlopig beperkt tot Turkije, Kaapverdië, Mexico en de Dominicaanse Republiek. “Het is duidelijk dat de markt hierop zat te wachten, want de boekingen doen het bijzonder goed”, zegt TUI. Om aan de grote vraag voor de herfstvakantie tegemoet te komen, heeft de touroperator het zomerseizoen met een week verlengd voor een aantal populaire bestemmingen.