Siegfried Bracke in eerste interview na Telenet-rel: “Schrok me dood toen ik een auto moest kopen”

In de krant De Morgen reageert Kamervoorzitter Siegried Bracke (N-VA) op de rel die ontstond toen bleek dat hij 12.000 euro per jaar kreeg voor zijn advies aan Telenet. “Geld is iets wat me nooit heeft beziggehouden”, zegt Bracke.

JoM

Siegfried Bracke had in de Gentse gemeenteraad sp.a-schepen Tom Balthazar het vuur aan de schenen gelegd vanwege zijn mandaat bij Publipart. Maar toen bleek dat hij zelf een riante vergoeding kreeg van Telenet, stapte Bracke op uit de adviesraad van dat bedrijf.

“Het beeld ontstond dat ik een graaier ben. Dat klopt niet, en dat zal ook nooit zo zijn”, zegt Bracke. “Ik zal u zeggen: al was het onbetaald, dan had ik het nog gedaan. Gewoon, omdat ik dat ongemeen boeiend vind.”

Bracke verdient als Kamervoorzitter netto 16.000 euro per maand. Maar hoeveel hij in totaal verdient, kan hij niet zeggen. “Geloof het of niet: ik zou het begot niet weten. Als Kamervoorzitter weet ik dat er 20 procent van mijn wedde is afgegaan. Voor de rest heb ik het bedrag pas na de eerste maand zien verschijnen. Men zal het niet meer geloven, maar ik ben echt niet met geld bezig. Ik weet het gewoonweg niet.”

De N-VA-politicus heeft het in het interview ook over zijn overstap van de VRT naar de politiek. “Ik heb heel mijn leven gezorgd dat ik genoeg had. Wat ik me wel zeer goed herinner, is dat ik bij mijn overstap van de journalistiek naar de politiek moest inleveren. Plots moest ik toen weer een auto kopen, en ik had dat in geen jaren meer gedaan. Ik schrok me dood door wat dat kostte. Ik was waarschijnlijk bij de beter betaalde lieden van de openbare omroep, wellicht was ik overbetaald, maar dat was nu eenmaal de situatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer