Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © BELGA

Kernkabinet vergadert verder over begroting en maatregelen om energiefactuur te verlichten

De topministers van de federale regering vergaderen zondag verder over de opmaak van de begroting 2022. Nadat premier Alexander De Croo zijn verschillende vicepremiers zaterdagavond bilateraal gesproken heeft, zit het kernkabinet zondag opnieuw 'plenair' samen. Het dossier van de energieprijzen ligt mee op tafel, maar het is nog niet duidelijk of de zeven regeringspartijen het vandaag al eens zullen worden over maatregelen om de fors gestegen energiefactuur te verlichten.

35 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Het enige thema waar paars-groen alvast zeker op heeft bespaard, is namelijk de pensioengarantie van onze komende generaties. Je zou het met enige ironie alvast hun meest profijtige regeringspunt kunnen noemen. Want besparen op de rug van de jeugd, dat is pas goedkoop!
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Eens kijken naar wie Demir zal wijzen als volgend jaar het capaciteitstarief (wetsvoorstel van Demir) wordt ingevoerd en enorm veel gezinnen en alleenstaanden jaarlijks honderden euro's méér moeten betalen voor dezelfde hoeveelheid elektriciteit.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Karel Dillen, tijdens de regering Di Rupo was de BTW op elektriciteit 21 %, een geheugensteuntje, "Sinds 1 april 2014 heeft de federale overheid beslist een BTW-verlaging door te voeren op elektriciteit van 21 naar 6% voor huishoudelijke afnemers". "De BTW-verlaging is – althans voorlopig – een tijdelijke maatregel tot eind 2015, oorspronkelijk voorgesteld door Minister van Economie Johan Vdlanotte". In 2006 vroeg Verhofstadt aan de EU enkel een BTW-verlaging voor de horeca.
  • Benny Coomans

    3 jaar geleden
    vergaderen, vergaderen, vergaderen, maar iets doen, dat is teveel gevraagd
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Ieder voor zich bomen kappen waar kan en gebruiken in de houtkachel en in de open haard . Dat kost je niks . Er staan bomen genoeg die 's avonds kunnen omgezaagd worden . Vervuilen komt nu niet meer op de eerste plaats wel overleven .