Premier Alexander De Croo (Open VLD) zet deze week de onderhandelingen voort.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open VLD) zet deze week de onderhandelingen voort. © BELGA

Nog geen witte rook over energiefactuur: “Alles is aan alles gekoppeld”

Een weekend lang ­vergaderen leidde niet tot maatregelen om de ­energiefactuur te drukken. In de bredere begrotingsdiscussie raakten de ­ministers het nog niet eens over de bestemming van de extra btw­inkomsten. Er rest hen nog ruim een week tijd.

95 reacties

  • Rog De Prekel

    3 jaar geleden
    Luc de prekel 350 miljoen euro om de CO2 uitstoot te compenseren voor Arcelor Moral: anders een verlies van 1000 arbeidsplaatsen Bereken dan eens wat een arbeidsplaats kost: 350 milj deelt door 1000 is 350000 euro. En dan kunnen deze regeringen niets doen tegen de stijgende energieprijzen voor de gewone burger? Ik zie al uit naar de volgende verkiezingen!
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een duur huis gekocht hebben en ook veel afbetalen? Dan worden plots de renovaties onbetaalbaar. Stijgt de levensduurte voor je winkelaankopen 15%. Verdriedubbelt je energie rekening in één klap met honderden euro's per maand. Stijgen de belastingen op je inkomen sneller dan het beetje index dat je krijgt. Waar dan onderweg ergens iets blijft van plakken, want 2% bruto is 1% netto. Maar er is een economische groei van 5% to 7% per jaar waar de werknemer op 2 jaar 0,4% van krijgt, andere niets.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    De Vlaming kreeg de ene na de andere belastingverhoging door de strot geramd. Ook nieuwe effectentaksen en een extra vermogensbelasting konden uiteraard niet ontbreken voor een regering waar op papier een liberale premier aan het roer staat, maar waar achter de schermen vooral de Waalse socialisten de plak zwaaien.
  • Jean-marie Van Doren

    3 jaar geleden
    Buiten met deze regering, ze doen niets voor de Vlamingen, de echte Belgen. Vlaams Belang, verdelg deze bloedzuigers, nee, deze geldzuigers!
  • rené biesemans

    3 jaar geleden
    dit is gewoon schandalig De Croo doe daar iets aan er zijn geen politiekers meer die iets doen voor de burgers het enige dat hun intereseerd is geld opscheppen de tijd van Maartens Tindemans en vele ander politiekers is allang voorbij deze generatie van politiekers is een bende vijgen meer niet