© AFP

Vermiste oud-zwemkampioen komt weer boven water

De Australische oud-zwemmer Grant Hackett is weer terecht. De politie van Gold Coast meldde donderdag dat de tweevoudig olympisch kampioen op de 1.500 meter vrije slag “veilig en gezond” is aangetroffen. Hackett was eerder op de dag door zijn familie als vermist opgegeven.

“Grant is in de war en heeft dringend hulp nodig”, zei vader Neville Hackett in een emotionele oproep in Australische media. De voormalige topzwemmer was een dag eerder in het huis van zijn ouders nog opgepakt door de politie. Hackett, die al geruime tijd mentale problemen heeft, zou zich agressief hebben gedragen richting familieleden. De 36-jarige Australiër werd een paar uur later vrijgelaten en verdween daarna.

De tienvoudig wereldkampioen zette kort na zijn vrijlating wel een foto op Instagram, waarop hij te zien is met verwondingen op zijn gezicht. Hackett beweert dat zijn broer hem in elkaar heeft geslagen. “Iedereen weet dat hij een boze man is”, aldus de zwemmer, wiens broer eerder hetzelfde over hem had gezegd in de media. “Grant is een gevaar voor zichzelf en voor de maatschappij”, aldus Craig Hackett.

Hackett wordt gezien als een van de beste langeafstandzwemmers ooit. Hij won bij de Spelen van 2000 in Sydney goud op de 1500 vrij en de 4x200 vrij. Vier jaar later was hij in Athene nogmaals succesvol op de 1500 meter. Na het zilver bij Peking 2008 stopte Hackett met zwemmen. De Australiër werd in 2014 opgenomen in een afkickkliniek om van zijn verslaving aan een slaapmiddel af te komen en kwam vervolgens enkele keren negatief in het nieuws. Hackett maakte een jaar later zijn rentree in het zwembad, maar wist zich niet te kwalificeren voor Rio 2016.

Familie maakt zich grote zorgen over verdwenen zwemkampioen

© Instagram

De Australische ex-zwemtopper Grant Hackett (36) is vermist. De familie van de tweevoudig olympisch kampioen op de 1500 meter vrije slag maakt zich grote zorgen. “Grant is in de war en heeft dringend hulp nodig”, zei vader Neville Hackett in Australische media.

De voormalige topzwemmer werd woensdag in het huis van zijn ouders opgepakt door de politie. Hackett, die al geruime tijd mentale problemen heeft, zou zich agressief hebben gedragen tegenover familieleden. Een paar uur later werd hij vrijgelaten. Daarna verdween hij en heeft niemand hem nog gezien.

“Als iemand hem ziet, bel dan de pers, de politie of de familie Hackett. Grant, laat alsjeblieft weten waar je bent, we houden van je en willen je helpen”, zei Grants vader Neville donderdag. Enkele uren eerder had de voormalige topzwemmer een foto van zichzelf met een gehavend gezicht op de sociale media gepost, maar het is onduidelijk wanneer die genomen is.

Grant Hackett, goudenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004), was een gezworen rivaal van Ian Thorpe. Nadat hij er niet in geslaagd was om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio kwam Hackett in het nieuws met een dronken ruzie op een vliegtuig, waarvoor hij zich later verontschuldigde. Hij werd in 2014 opgenomen in een poging om af te kicken van slaapmiddelen.

My brother comments to the media... but does anyone know he beat the shit out of me. Everyone knows he is an angry man.

Een bericht gedeeld door Grant Hackett (@grant__hackett) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer