Een desolate winkelstraat in het centrum van Auckland (archieffoto 26 augustus 2021). De grootste stad van Nieuw-Zeeland is al bijna 50 dagen in lockdown. Foto rechts: premier Jacinda Ardern.
Volledig scherm
Een desolate winkelstraat in het centrum van Auckland (archieffoto 26 augustus 2021). De grootste stad van Nieuw-Zeeland is al bijna 50 dagen in lockdown. Foto rechts: premier Jacinda Ardern. © AFP - REUTERS

Nieuw-Zeeland staakt pogingen coronavirus volledig uit te bannen

Nieuw-Zeeland staakt de pogingen om het coronavirus volledig uit te bannen. Premier Jacinda Ardern kondigde vandaag aan dat vanwege de strategiewijziging waarschijnlijk de komende weken een aantal lockdownmaatregelen in de stad Auckland kunnen worden versoepeld. De nieuwe strategie komt neer op leren leven met de aanwezigheid van het virus, maar de verspreiding zoveel mogelijk beperken.

13 reacties

  • monique dewaele

    3 jaar geleden
    een virus uitbannen op een paar jaar kan niet -zelfs als iedereen gevaccinneerd zou zijn in ons land of Europa - vanuit andere landen zal het binnenkomen -ook varianten - we moeten met dit virus leven zoals met griep
  • Sofie De Smedt

    3 jaar geleden
    Verstandige premier in Neieuw Zeeland
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als de rest van de wereld niet mee wil omdat winst belangrijker is dan gezondheid dan is het ook onhaalbaar.
  • Frank Bolle

    3 jaar geleden
    De Zweden waren juist , al van in het begin. Veel minder doden daar dan hier en men liet gewoon alles zijn gangetje gaan. Economie van Nieuw Zeeland getorpedeerd, oneindig veel depressies en zelfmoorden en voor wat ? Ze hadden het nochtans kunnen weten . Met de Spaanse Griep maakten ze , samen met Australie , dezelfde fout. Ze isoleerden hun land volledig, om dan jaren nadien de volle laag te krijgen toen ze versoepelden en de rest van de wereld er al van af was.
  • Simon Doorman

    3 jaar geleden
    En nu gaan we even lezen wat alle Corona- / Vaccin- / Nieuw-Zeeland- en Australië specialisten vinden van dit nieuws.