© Kioni Papadopoulos

De Lijn legt extra trams in tijdens 10 Miles, premetrostation Groenplaats niet bediend

Antwerpen -

Duizenden sportievelingen lopen op zondag 10 oktober opnieuw de Antwerp 10 Miles. Vervoersmaatschappij De Lijn legt die dag 22 extra trams in. Daarnaast zullen sommige lijnen niet hun normale traject kunnen volgen.

De extra trams zullen worden ingezet op de lijnen 3, 5 en 9, goed voor ongeveer zevenduizend plaatsen bovenop het gewone aanbod. De Lijn raadt reizigers wel aan om op tijd te vertrekken, want het belooft druk te worden in de stad en bijgevolg ook aan de haltes en in de trams.

Nog die dag zal premetrostation Groenplaats niet bediend worden tussen 15.30 en 20u. De Lijn wil zo grote drukte in de premetrostations voorkomen. Elk perron heeft daar immers maar één uitgang. De trams stoppen wel in het station Meir.

Tijdens de uitstroom van de 10 Miles tussen 14.30 en 19u sluit De Lijn de haltes Halewijn en Van Eeden op Linkeroever telkens in één richting af. Aan de halte Van Eeden rijdt de tram enkel richting Rechteroever, aan Halewijn enkel richting Linkeroever.

Tot slot worden ook de trajecten van enkele bussen en trams aangepast. Het gaat vooral om lijnen die het parcours van de Antwerp 10 Miles kruisen, met name tramlijnen 1, 4, 7 en 11 en buslijnen 180, 181, 182, 17 en 36.

 evw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles