Herman Brusselmans deed er na het incident nog een schep bovenop door zijn collega-auteur Bregje Hofstede uit te schelden in een column: "Ze is een tietloos factotum, een ontwijfde minkukel, die in Nederland een soort van speerpunt is voor de kwakkelende woke-generatie."
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Brusselmans deed er na het incident nog een schep bovenop door zijn collega-auteur Bregje Hofstede uit te schelden in een column: "Ze is een tietloos factotum, een ontwijfde minkukel, die in Nederland een soort van speerpunt is voor de kwakkelende woke-generatie." © DPG Media

Herman Brusselmans over beschuldigingen racisme: “Als de personages van Tarantino die woorden mogen gebruiken, dan ik ook”

Twee Nederlandse schrijfsters hebben zaterdagavond tijdens een literair evenement de zaal verlaten nadat Herman Brusselmans er tijdens een voorleessessie het woord ‘nigga’ had gebruikt. Ook de organisatie nam in eerste instantie afstand van de grofgebekte Gentse auteur, maar kwam daar gisteren op terug. “Als Quentin Tarantino zijn personages voortdurend ‘nigga’ en ‘motherfucker’ mag laten zeggen, dan mag ik die woorden ook gebruiken”, reageert Brusselmans. Reconstructie van een bewogen avond in Rotterdam.

142 reacties

  • karel jens

    3 jaar geleden
    Herman, daarom ben ik een fan van jou: op zere tenen trappen, en dan vooral die van de politiek correcte meute of "woke"-adepten. Maar die laatsten snappen natuurlijk niet de betekenis van het woord "consequent". Vooral voortdoen, Herman, wij steunen jou.
  • William Peeters

    3 jaar geleden
    Dit is Herman ten voeten uit, ik heb hem altijd zo gekend, en soms een maatje meer. Indien U niet kan leven met zijn uitspraken, gelieve dan niet naar zijn voordrachten te gaan. Mijnheer Brusselmans, doe zo verder, U bent een verrijking voor onze cultuur.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Brusselmans vergelijkt appelen met citroenen. Bij Tarantino gaat het om geregisseerde acteurs die een rol vertolken en een filmbeeld schetsen van het taalgebruik in sommige lagen van de maatschappij, terwijl Brusselmans zichzelf vertolkt en de woorden uit zijn eigen brein komen. Ik vind ook dat de woke-slinger soms te ver doorslaat maar rust kan enkel weerkeren als de wederzijdse provocatie stopt. Dat lijkt hondsmoeilijk in deze gepolariseerde wereld waarin iedereen zeer lange tenen heeft.
  • Marc De Peuter

    3 jaar geleden
    Geweldige vent!!! En bovenal héél consequent in opvattingen en uitspraken.
  • james Verlinden

    3 jaar geleden
    Kijk dus maar uit wat je 'liked' van Herman op Facebook. Je zou de eerste niet zijn die zijn job verliest, door een like te geven op een reactie. Niet eens een reactie op een reactie, gewoon een like. Ontslag door Hof van Beroep gerechtelijk bevestigd door een 2e uitspraak. Tot dusver de vrije meningsuiting. Zoek maar op. Heeft in deze krant gestaan. Vast wel ergens terug te vinden. Circa 5 jaar geleden.