dinsdag 5 oktober 2021 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  © Nicole Dove/The Hollywood Arch

film

Na succes van ‘No time to die’ krijgt Daniel Craig ster op de Walk of Fame

Daniel Craig (53) krijgt zijn eigen ster op de wereldberoemde Hollywood Walk of Fame. Niet toevallig, nu de acteur zijn laatste James Bondfilm No time to die eindelijk in première heeft zien gaan. De film doet het bovendien goed aan de kassa. In ons land zorgde hij zelfs voor de beste openingsdag van 2021.

Woensdag wordt de ster van Daniel Craig al onthuld op de Hollywood Walk of Fame, zowat het ultieme teken van erkenning voor een acteur. Het zijn dus mooie dagen voor de Brit, die na twee jaar vertraging eindelijk zijn nieuwe film No time to die aan het publiek kon voorstellen. In de prent vertolkt Craig voor het laatst James ‘007’ Bond.

Hij is trouwens niet de eerste Bondacteur die zijn eigen ster krijgt. Pierce Brosnan, David Niven - die Bond vertolkte in de parodie Casino royale uit 1967 - en Roger Moore gingen hem voor. De ster van Craig zal naast die van de in 2017 overleden Moore komen te liggen.

Intussen scoort No time to die mooi in de bioscopen. Na het openingsweekend heeft de film al een wereldwijde opbrengst van 100 miljoen euro binnengehaald. Een opluchting voor de producenten, maar de strijd is nog niet gewonnen. De film kostte ongeveer een kwart miljard euro. Tel daar alle promotiekosten bij, en je komt aan een benodigd bedrag van bijna een miljard euro om enigszins uit de kosten te geraken.

In België zorgde de film afgelopen donderdag alvast voor de beste openingsdag van 2021. Ze maakte zelfs het beste septemberdebuut ooit in de Belgische filmzalen. Tegen vrijdag had de film al meer dan 500.000 euro opgebracht. Sinds het begin van de pandemie deed geen enkele film het beter.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws