MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (rechts).
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (rechts). © Photo News

Einde van RSZ-voordelen voor profvoetballers? MR-voorzitter Bouchez moet meubelen redden, maar staat alleen

BELGISCH VOETBALWordt er gesnoeid in de RSZ-voordelen van topsporters - en met name het profvoetbal? Deze week hakt de regering De Croo de knoop door. Er liggen vier voorstellen op tafel. Het voetbal rekent op MR-voorzitter Bouchez om de meubelen te redden.

81 reacties

  • pieter jan visser

    3 jaar geleden
    Eindelijk moeten ze ook meebetalen. Ze hebben genoeg voordelen gehad die voetballers. Zet het mes ermaar in en belast ze maar goed.
  • Walter Poels

    3 jaar geleden
    Als je ziet dat die uitgespaarde RSZ-miljoenen gebruikt worden om makelaars te overbetalen zodat ze in nog grotere rijkdom en weelde kunnen leven, dan is er weinig discussie lijkt me...
  • pierre de smet

    3 jaar geleden
    Doen en dan eens denken aan al die overtollige politici . Trouwens hoeveel worden die belast 50 % als het zoveel is , dit terwijl de gewone man en zelf gepensioneerden volledig belast worden .
  • koen claeys

    3 jaar geleden
    hier spreken we enkel over de directe fiscale nadelen voor 'ons' omdat die mannen belachelijk weinig worden belast. Neem daarbij nog eens de gigantische ordehandhavingskosten van iedere competitiematch die ook door de maatschappij moeten gedragen worden terwijl de clubs astronomische transfersommen kunnen neertellen. het lijkt me nogal logisch dat die ook door de clubs moeten betaald worden.
  • Bert Van Vaerenbergh

    3 jaar geleden
    Mogen voorzitters van een sportclub hierover meestemmen in het parlement? Of gaat het hier duidelijk om belangenvermenging!