© PP

OKRA eist bushalte aan Maaseiks ziekenhuis

OKRA, de grootste organisatie voor 55-plussers in Vlaanderen en in Limburg, is bezorgd omdat er nog steeds geen oplossing is in het dossier van de bushalte aan het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik.

Hun brief luidt als volgt:

Geachte Burgemeester,

Directeur van De Lijn Limburg,

Met ontsteltenis nam OKRA-Limburg kennis van het feit dat De Lijn een bushalte plant op 300 meter van de ziekenhuisingang.

De discussie rond dit thema woedt al een tijdje en OKRA-Limburg wil hierbij een lans breken voor de basismobiliteit waar senioren recht op hebben.

Die is het uitgangspunt voor een basisbereikbaarheid voor net die mensen die vaak het openbaar vervoer gebruiken om te participeren aan het openbaar leven. Heel wat ouderen zijn niet goed meer te been en als ze dan al ziek zijn, betekent dit nog een extra negatieve factor voor hun mobiliteit.

OKRA-Limburg neemt het op voor deze ouderen, de zieken en gehandicapten en de personen met een beperkte mobiliteit. De senioren van Limburg in het algemeen en die van de regio Bree en Maaseik in het bijzonder zijn daarom vragende partij voor de realisatie van een bushalte aan de ingang van het Maaseikse ziekenhuis. De Lijn zou dit moeten realiseren uit eerbied voor die mensen die al een beperkte mobiliteit hebben.

Jean-Hubert Hoeven voorzitter werkgroep Belangenbehartiging OKRA-Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer