Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

HET DEBAT. Is het een goed idee om het ziektebriefje af te schaffen voor wie korte tijd ziek thuis blijft?

De federale regering heeft plannen om het verplichte ziektebriefje af te schaffen voor wie slechts een paar dagen ziek is. Door werknemers die één, twee of zelfs drie dagen ziek zijn niet naar de dokter te sturen voor een briefje, wil de regering de administratieve rompslomp verminderen én miljoenen euro’s besparen. Wat denk jij? Is het afschaffen van het ziektebriefje voor slechts enkele dagen een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat politici en experts ervan vinden.

103 reacties

  • Viviane Boodts

    3 jaar geleden
    Op deze manier zal er véél van geprofiteerd worden, terwijl de andere collega's er moeten voor opdraaien
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In een bedrijf met een gezonde bedrijfscultuur, waardering voor je werk en een eerlijk loon wordt men niet ziek. Men zou het dus beter over de dieper liggende oorzaken hebben.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Lumineus idee, vermits minder burokratische balast
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Gaat vooral op maandag voorvallen.
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Er zullen er zeker zijn die daar misbruik van gaan maken, elke werkgever kent zijn mensen, en weet nu al wie dat gaat zijn. Wie dat systeem echter gaat uitbuiten komt op een zwarte lijst, en wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok. Bij de eerstvolgende gelegenheid gaat die er gegarandeerd uit. Ook voor ogen houden dat er bij de werkgevers ook veel zitten die er de kantjes aflopen. Uw personeel moet ge soigneren, anders blijven die niet.