2021 Getty Images

Marc Pilcher overleden, haar- en make-upartiest van populaire Netflix-serie "Bridgerton" die onlangs Emmy won

Nog geen maand nadat hij een Emmy gewonnen had voor zijn werk in de populaire Netflix-serie "Bridgerton", is de Britse haar- en make-upartiest Marc Pilcher overleden. Hij werd 53 en stierf, ondanks een dubbele vaccinatie, aan COVID-19.

In september werd de Britse haar- en make-upartiest Marc Pilcher nog beloond met de Emmy voor ā€œoutstanding period and/or character hairstylingā€ voor zijn werk in de populaire Netflix-reeks "Bridgerton". Nicola Coughlan, die in de serie de rijke erfgename Penelope Featherington vertolkt, reageert dan ook vol ongeloof op het nieuws. ā€œMarc was zo gepassioneerd en getalenteerd (ā€¦) Het is een tragedie dat hij zo jong is heengegaan, terwijl hij nog zoveel moest doen", post ze op het socialemediakanaal Instagram.

Grote films en bekende namen

Pilcher begon zijn carriĆØre aan het West End Theatre in Londen en groeide door naar de televisie- en filmindustrie. De laatste jaren werkte hij onder andere voor films alsĀ ā€œBeauty and the Beastā€, ā€œThe Invisible Womanā€ en ā€œThe Young Victoriaā€. Voor zijn werk in ā€œMary Queen of Scotsā€ kreeg hij zelfs een Oscarnominatie.Ā 

Verschillende grote sterren namen doorheen de jaren plaats in zijn haar- en make-upstoel. Onder andere Madonna, Maggie Smith, Emily blunt, Stanley Tucci en Helena Bonham Carter werden door hem onder handen genomen.

ƂĀ© A.M.P.A.S./PictureLux - creative.belgaimage.be

Corona

Pilcher werd 53 jaar en stierf aan de gevolgen van een coronabesmetting. Voor en na de prijsuitreiking van de Emmy Awards testte hij nog negatief op het coronavirus, maar vlak na zijn thuiskomst werd hij toch ziek.Ā Volgens zijn agentschap was hij twee keer gevaccineerd en had hij geen onderliggende aandoeningen.Ā Ā 

Meest gelezen