© Sea Shepherd

“Dolfijnen na urenlange doodstrijd gruwelijk afgemaakt, kleintje kansloos gedumpt”

Dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd trekt voor de zoveelste keer aan de alarmbel: het jachtseizoen op dolfijnen voor de kust van Japan mag dan wel zijn einde naderen, maar vandaag werden er opnieuw dieren kansloos afgeslacht voor de kust van het stadje Taiji. Een babydolfijntje werd gewoon terug in zee gedumpt, zonder kans op overleven.

mce

‘Sea Shepherd’s Cove Guardians’ doet zijn relaas op Facebook. “Een school risso-dolfijnen werd afgeslacht in een baai voor de kust van Taiji. Een overblijvend babydolfijntje dat nog leefde werd terug in de open zee gebracht en daar gedumpt.”

“Doodstrijd van 5 uur”

De jacht begon om 10 uur lokale tijd (middernacht bij ons). “De vloot van ‘banger’-boten begon vandaag aan zijn lange en pijnlijke drijfjacht op de kleine school van zo’n 10 risso-dolfijnen. Na drie uur slaagden ze erin de dolfijnen naar ondiepe wateren te drijven, vlakbij de kustlijn. De drijfjacht duurde uiteindelijk 5 uur voor ze de dolfijnen in hun netten konden strikken. De dolfijnen vochten de hele tijd voor hun leven, duikend en worstelend, in een poging de jonge dieren te beschermen tegen het gevaar.”

© Sea Shepherd

“De ‘banger’-boden maken een hels lawaai en gebruiken hun stokken, roedes en buitenboordmotoren om de dolfijnen angst aan te jagen. Na vijf uur waren de dolfijnen verslagen. Uitgeput konden ze geen kant meer op. Vervolgens werden ze afgemaakt. Het lichaam van een baby-dolfijn werd aan boord genomen en verder in zee gedumpt, zonder enige kans op overleven.”

“Schandvlek op mensheid”

“Wat vandaag gebeurde was onaanvaardbaar”, besluit Sea Shepherd. “De jacht was allesbehalve winstgevend voor deze jagers. Ze spendeerden 9 uur aan het afslachten van 9 dolfijnen, voor hun vlees. De wreedheid van hun handelingen en de hebzucht die ze tentoonspreidden is een schandvlek op de mensheid. De enige oplossing is een universele stem tegen dit soort praktijken, z odat de vraag naar deze drijfjachten stopt.”

Traditie

© Sea Shepherd

De dolfijnenjacht voor de kust van Taiji (Wakayama, Japan) vindt jaarlijks plaats tussen september en maart. Volgens het Japanse Agentschap voor Visserij-onderzoek werden er in 2007 1.623 dolfijnen gevangen in de regio van Wakayama. Het vlees wordt gegeten door Japanners en levende dieren worden doorverkocht aan dolfinariums.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer