Politie aan het werk bij de beschoten woning in Deurne. © bfm

Nederlander (25) opgepakt voor beschieten van woning in Deurne, feiten wellicht gelinkt aan drugsmilieu

Deurne -

De Nederlandse politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het beschieten van een woning op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De feiten zouden gelinkt zijn aan het drugsmilieu.

Het woonhuis op de Bisschoppenhoflaan in Deurne werd op zaterdag 7 augustus beschoten, in de garagepoort werd een kogelgat aangetroffen. De vermoedelijke schutter vluchtte na de feiten weg met een witte Volkswagen Golf. De Antwerpse politie zette een speractie op en bij een van de controleposten dook de verdachte auto even later op.

“De vluchtauto reed opzettelijk op een aantal politieagenten in, die het voertuig ternauwernood konden ontwijken”, zegt de Nederlandse politie. “Daarop besloot de Belgische politie gericht te schieten op de auto.” Ook dat hield de verdachte niet tegen, hij vluchtte met hoge snelheid weg naar Nederland. Na een achtervolging waarbij snelheden boven de 200 km/u gehaald werden liet de man zijn auto achter in Rotterdam, hij kon te voet ontkomen

“Op de auto bleken valse kentekenplaten te zitten”, zegt de politie. De Nederlandse politie kon het echte kenteken van de auto achterhalen en ontdekte zo wie de wagen gehuurd had. De 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd twee weken geleden door een arrestatieteam opgepakt in zijn woning.

LEES OOK: Vier schietpartijen in één weekend in het Antwerpse, verdachten van drugsgeweld geviseerd

De feiten op de Bisschoppenhoflaan waren allicht gelinkt aan het drugsmilieu. Een maand eerder was op de oprit van de woning al een lichtgranaat gevonden. “Mijn zoon is voortvluchtig. De politie is hier al vaker over de vloer geweest om hem te zoeken, maar wij weten niet waar hij is. Ik heb de politie ook gevraagd om hier meer te controleren. We zijn dit echt beu”, reageerde een bewoonster na de beschieting.

Het parket vorderde na de schietpartij een onderzoeksrechter voor poging tot moord omdat op het moment van de feiten een tiental mensen in de woning aanwezig was. De verdachte werd in Nederland aangehouden op basis van een Europees aanhoudingsbevel van de Antwerpse onderzoeksrechter, zo bevestigt het parket in Antwerpen. Ons land zal zijn overlevering vragen.

 © bfm

 

 (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen