De federale regering onder leiding van premier Alexander De Croo (Open Vld) buigt zich deze dagen over de begroting, een arbeidsmarkthervorming en een transitieplan.
Volledig scherm
PREMIUM
De federale regering onder leiding van premier Alexander De Croo (Open Vld) buigt zich deze dagen over de begroting, een arbeidsmarkthervorming en een transitieplan. © Photo News

Soepeler nachtwerk, totaalaanpak voor langdurig zieken en een opleiding na ontslag: dit ligt op tafel om de arbeidsmarkt te hervormen

Zowel werkgevers, mutualiteiten als de VDAB zullen meer aangepord worden om langdurig zieken te heractiveren. Maar over de aanpak van de langdurig werklozen is er nog lang geen consensus in zicht. Zo liggen de kaarten op de federale onderhandelingstafel over de arbeidsmarkthervorming. 

77 reacties

  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Als ze nu eens twee parlementen van de vijf opdoeken en de bevolking eens met rust laten. We hebben al genoeg moeten betalen en ondergaan de afgelopen twee jaar.
  • ronald de weze

    3 jaar geleden
    Zouden beter in eigen rangen grote kuis houden !!
  • frank carpels

    3 jaar geleden
    Langdurig werklozen moeten verplicht worden om scholing te volgen en zo een job te krijgen ,bij weigering dop halveren ,ook de bedrijven kunnen hier een grote rol spelen ,met drie dagen werken en twee dagen naar school desnoods op het bedrijf zodat men de job goed onder de knie krijgt en zo terug kan werken . Langdurig zieken is natuurlijk een ander probleem , ziek zijn wil normaal niemand ,maar daar kunnen de dokters een grote rol in spelen, en zo de plantrekkers er uit halen .
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Het zou fantastisch zijn als alle profiteurs uit de ziektecijfers zouden verdwijnen. Dan kunnen we ons concentreren op de echt zieken en deze mensen zo goed mogelijk helpen. Maar als we zien dat zelfs politici het systeem misbruiken om niet aanwezig te moeten zijn op het werk, dan denk ik dat ik droom.
  • Franky Malfliet

    3 jaar geleden
    Weer een lachertje