Een Tesla opladen door hem te slepen, werkt dat, of schiet de auto direct in zijn beveiliging?
Volledig scherm
Een Tesla opladen door hem te slepen, werkt dat, of schiet de auto direct in zijn beveiliging? © Youtube/Cyber Hooligan

YouTuber verzint oplossing voor Tesla die zonder stroom komt te staan

Elektrische auto’s kunnen energie terugwinnen bij afremmen en bergafwaarts rijden. Dus kun je de lege accu's van een Tesla in theorie ook opladen door je enige tijd te laten slepen. Toch? Een YouTuber probeerde het.

30 reacties

  • Willy Stinissen

    3 jaar geleden
    Je kan gaan omrekenen dat die klassieke auto met 9000 Newton aan die Tesla moet trekken om alleen die batterij bij te laden. Daarboven komt nog eens het gewicht van die Tesla. Dat zie ik een gewone auto niet doen.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Men rijdt niet met een wagen om constant te remmen en batterijen op te laden ,ik toch niet, defensief rijden is de boodschap zodat je nauwelijks moet remmen en dan haal je meer dan 200000km met dezelfde remblokken.Wat de YouTuber doet is misschien leuk,doch als je stukken wil maken en veel geld betalen voor herstelling doe je maar en waarom ga niet uitleggen.Niet voor niks wordt ten stelligste af geraden E tuigen te slepen maar wel te takelen bij problemen.
  • Paul Van Hooland

    3 jaar geleden
    Waterstof motor is de oplossing , waarom denk je dat men hierover niet praat ?
  • kevin Bogaerts

    3 jaar geleden
    Dit is zeker niet de eerste die dat probeert. Ik heb eens een video gezien waarbij blijkt dat je met 1 liter benzine meer verder kon rijden door met de sleepwagen (was wel een Pick-up truck) een Tesla op te laden en daarmee verder te rijden dan gewoon te rijden met de sleepwagen^^ Dat toont aan hoe efficient een EV is...
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Ken Merckx: Als je met een verbrandingsmotor stilvalt kan je snel met een jerrycan naar het meest dichtbij gelegen tankstation. Ik zie je nog niet om een zakje elektriciteit gaan als je met een EV zonder elektriciteit valt :)