Het vaccinatiecentrum van Flanders Expo in Gent sluit... al kunnen 65-plussers er wellicht in december terecht voor de derde coronaprik
Volledig scherm
PREMIUM
Het vaccinatiecentrum van Flanders Expo in Gent sluit... al kunnen 65-plussers er wellicht in december terecht voor de derde coronaprik © Wannes Nimmegeers

“Beste sportclubs, nog enkele maanden geduld alstublieft”: zo bereiden Vlaamse vaccinatiecentra zich voor op massa derde prikken

Een pop-upvaccinatiecentrum? Een bus? Of toch maar gewoon een verlenging in de sporthal? Wat te doen met onze vaccinatiecentra? Het is de vraag die menig stads- en gemeentebestuur zich stelt nadat  beslist werd dat alle 65-plussers een derde prik – het zogenaamde boostervaccin – krijgen. Nu de geplande sluitingsdag van 15 oktober een utopie lijkt, wordt alles op alles gezet om de nieuwe ronde vaccinaties in goede banen te leiden. Wij deden de rondvraag.

  1. 
Roemeense prostituees opgesloten en gedwongen tot seks in Brugs hotel: “Dit was Matroesjka's in het echt”
    PREMIUM

    Roemeense prostitu­ees opgesloten en gedwongen tot seks in Brugs hotel: “Dit was Matroesj­ka's in het echt”

    “Ze leeft ondergedoken, heeft slaapproblemen én twee geslachtsziektes.” De advocaat van één van de Roemeense prostituees die door Alexandru T. (27) en z’n echtgenote Elena T. (21) seksueel werden uitgebuit, schetste een dramatisch beeld van de Brugse hel waar de dames door moesten. Het koppel kreeg dan ook zware straffen opgelegd, maar ging niet akkoord met die uitspraak. Vandaag komt hun dossier voor het hof van beroep. “Eén slachtoffer moest van 6 uur ’s morgens tot 1 uur ’s nachts werken.”
    Herk-de-Stad
  2. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Antwerpen, Deurne
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.