Eindelijk doorbraak na calvarietocht van 14 jaar: ministers zetten straks handtekening onder stadiondossier Club Brugge

De Vlaamse ministers Hilde Crevits (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA) zullen woensdagnamiddag tijdens een persmoment hun handtekeningen zetten onder de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van voetbalclub Club Brugge.

Bron: BELGA

Minister van Economie Crevits en minister van Omgeving Demir namen een voor Club Brugge erg belangrijke beslissing. De Belgische topploeg probeert al jaren een doorbraak te forceren in haar plan om een nieuw stadion de bouwen. De omgevingsvergunning is daarvoor essentieel. Club wil een nieuw stadion zetten op de Olympiasite, waar het momenteel al zijn thuisbasis heeft.

De ministers zullen tijdens een persmoment meer toelichting geven bij de beslissing. Voor Club is het na een cavalerietocht van bijna 15 jaar een gigantische stap richting een nieuwe voetbaltempel met 40.116 zitjes. Het nieuwe stadion zou minder licht -en geluidsoverlast veroorzaken, en ook voor het mobiliteitsvraagstuk is er een oplossing.

Maar nu al juichen? Daarvoor is het te vroeg. Tegen een omgevingsvergunning kan immers nog beroep worden ingediend. Schepen voor Ruimtelijke Ordening en Sport Franky Demon (CD&V) van de stad Brugge liet al weten dat hij vreest voor een nieuwe procedure voor de Raad van State. “Ik ben niet naïef, er kunnen nog altijd procedures gestart worden tegen de Vlaamse bouwvergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Er kan dan nog gedurende 45 dagen beroep ingediend worden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer