Vlaams Parlement voert loonsverlaging van 5 procent vandaag in na druk PVDA

Het Vlaams Parlement gaat de vergoedingen van de parlementsleden wellicht met 5 procent verlagen. De maatregel wordt vandaag nog aangekondigd na druk van oppositiepartij PVDA. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. De maatregel zal normaliter 1 januari ingaan.

372 reacties

  • Jo Van den Breen

    3 jaar geleden
    Ze konden de goedgekeurde resolutie over de verlaging van de lonen voor de Vlaamse parlementsleden met 5 procent, ook doorgevoerd hebben in 2024, dan was het direct voor hun opvolgers en konden deze, het direct vernietigen en een nieuwe loonsverhoging invoeren, kwestie van efficiënt te werken in hun voordeel.
  • Patrick Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    @ Peeters Jos: Laten we dan ook maar het relance-, het klimaat-, het milieuplan en al haar domeinen afwachten. Er zijn wel degelijk Vlaamse ministers die een grote mond opzetten, niet van de mediakanalen te verbannen zijn, en weinig inbrengen dan voorgekauwde kost uit een oerconservatief kader. Ik hoef ze hier niet met naam te vermelden, iedereen kent hen.
  • peeters jos

    3 jaar geleden
    Al die afgunst hier, niet normaal. excessen zoals de affaire Sihame El Kaouakibi moeten er uit maar met deze symboolverlaging bekostig je het zout nog niet voor de patatten. Deze tijd had beter gespendeerd geweest aan een onderbouwd, berekend relanceplan. Maar ja, symbooldossiers en verder gebeurt er niks.
  • chris delanghe

    3 jaar geleden
    stop ook de steun aan de partijen. Ze zitten op bergen belastingsgeld waar de burger zelf niks voor terugkrijgt. We weten met z'n allen wat ze er wel mee aanvangen!
  • Erwin Peeters

    3 jaar geleden
    8% opslag en dan 5% inleveren = 3% netto extra !!!!