BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Opnieuw meer parlementsleden toegelaten in plenaire Kamer

Voortaan zullen opnieuw meer parlementsleden tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn tijdens de plenaire vergadering van de Kamer. Door de coronamaatregelen waren dat er lange tijd maar 39, maar de conferentie van voorzitters kwam woensdag overeen dat aantal op te krikken tot 67 volksvertegenwoordigers. Op die manier blijft de regel van anderhalve meter afstand gelden, net als de mondmaskerplicht.

10 reacties

  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    Maar één vaststelling door corona : het kan met vele verkozenen minder. Niet dat er voorheen zoveel aanwezigen waren maar nu was het gewoon een aanfluiting van een democratie.
  • william De Ruyck

    3 jaar geleden
    Wakker blijven !!!gsm en tablets niet consulteren - luisteren - en geen jaknikkerspelletjes - reageren in het belang van de belasting betalers !!!
  • Erik Henderickx

    3 jaar geleden
    Diegenen die afwezig waren, dienen eigenlijk op werkloosheid geplaatst te worden, zijnde 1100€/maand. Dat is rechtvaardigheid.
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Hoog tijd dat de keet nog eens gevuld geraakt. Dan kunnen deze mensen ook nog eens iets verdienen, of kregen die allemaal betaald zonder aanwezig te zijn .
  • Guido dyck

    3 jaar geleden
    oeioei ze gaan toch niet alle zitjes gebruiken zeker,de helft zal wel genoeg zijn.En hun -5% gaat in vanaf 1 januari.Goed gezien dan hebben ze nog een volledige +5% 13de maand.Echte slimmeriken hebben een zetel waar ze niet moeten inzitten.t Leven is mooi