Koekjes uit ‘Squid Game’ gaan viraal op sociale media
‘Squid Game’ al gezien? De Zuid-Koreaanse serie is goed op weg om de populairste reeks ooit te worden op Netflix. En de rage zet zich verder op sociale media. Op TikTok krijgt een specifiek suikerkoekje veel aandacht: gebruikers tonen massaal hoe ze de zoetigheid maken en vervolgens voorzichtig opeten.
In ‘Squid Game’ worden 456 volwassenen naar een ontoegankelijk eiland gebracht om ‘een spelletje’ te spelen. Wie op het einde overblijft, mag naar huis keren met een gigantische som geld. Elke aflevering zie je hoe de uitverkorenen deelnemen aan kinderspelletjes, zoals knikkeren, touwtrekken of 1-2-3-piano, maar wie verliest, wordt koelbloedig geëlimineerd.
Surrealistisch en morbide, ja, maar het verhaal zet kijkers wereldwijd op het puntje van hun stoel. En het doet hen afvragen: zouden zijzelf de opdrachten overleven? Het is dus niet vreemd dat veel mensen de challenges thuis uitproberen. Vooral de uitdaging om een koekje op te eten, krijgt veel aanhang.
Ppopgi
Het gaat om een ppopgi, ook wel dalgona-koek of honeycomb genoemd. Een typisch Zuid-Koreaans koekje dat meestal verkocht wordt bij scholen. De kinderen kunnen eerst een vormpje kiezen, dat in het midden van de zoetigheid wordt gedrukt, en vervolgens moeten ze rond de afdruk eten zonder de zoetigheid te breken. Lukt dat? Dan krijgen de kinderen vaak een beloning, zoals een speeltje of een gratis ppopgi.
Sinds de release van ‘Squid Game’ hebben de dalgona-koeken de wereld veroverd. Wereldwijd kruipen mensen in de keuken om de lekkernij te maken, achteraf de randjes te verwijderen (veelal met een naald, net als in de serie) en de rest volgens de regels op te eten. Op TikTok is de hashtag #squidgamecandy al meer dan 616 miljoen keer bekeken. Bij de hashtag #honeycomb staat de teller al op meer dan 943 miljoen.
(Lees verder onder de video’s.)
Wil je het ook uitproberen? Het recept is simpel. Kinderspel, bijna. Het enige wat je nodig hebt, is een houten pollepel, een kom met platte bodem, een kleine pan, drie eetlepels suiker, een stevige snuif bakpoeder, vormpjes naar keuze en een vel bakpapier.
Bereiding
1. Doe de suiker in het pannetje en laat het smelten. Roer goed, zodat de suiker gelijkmatig karameliseert en niet aanbrandt.
2. Wanneer de suiker een bruine kleur heeft gekregen, voeg je de bakpoeder toe. Blijf goed roeren.
3. Wanneer alles goed gemengd is, zou je een gouden-beige kleur moeten krijgen. Giet het mengsel op een vel bakpapier.
4. Tel tot 10 à 15 seconden. Vlak voor de suiker wat harder wordt, duw je het koekje plat. Je kan hiervoor de pollepel gebruiken of bijvoorbeeld de platte onderkant van een kom.
5. Creëer een figuur in het koekje naar keuze. Je kan hiervoor een bakvorm gebruiken of een scherp mes. Duw niet volledig tot de bodem, want dan is het te makkelijk om de randjes van de koek te verwijderen.
6. Smakelijk!
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
TV
Maker van Netflix-succes ‘Squid Game’ werkt aan vervolg: “Er valt nog veel te vertellen”
De immens populaire Koreaanse Netflixreeks ‘Squid Game’ krijgt binnenkort een vervolg. Dat hebben de makers van de serie bevestigd. Waarschijnlijk zal de zogenaamde ‘Front Man’, de schurk uit seizoen 1, de hoofdrol spelen in het volgende seizoen. -
PREMIUMTV
En te denken dat de serie al 12 jaar in een schuif lag: waarom de hele wereld verslaafd is aan 'Squid Game'
Ongezien bij Netflix: de Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' haalde in maar liefst 83 landen de eerste plaats. Ze lijkt zelfs goed op weg om de populairste reeks ooit op het platform, het Amerikaanse kostuumdrama ‘Bridgerton’, van de troon te stoten. Een resultaat die noch de makers, noch Netflix hadden verwachten. Wat is het geheim van de succesreeks? “Netflix is in de eerste plaats zélf verantwoordelijk voor de hype.” -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers