©  RR

Belg (68) gruwelijk vermoord op Madagaskar: lichaam naakt, onthoofd en met één been gevonden

Op Madagaskar heeft een jogger het lichaam gevonden van de 68-jarige Richard S., een Belg die in het Afrikaanse land woont. Volgens lokale media was de vondst bijzonder luguber, want het lijk was naakt, onthoofd en miste een been. De vrouw en schoonouders van de Belg zouden aangehouden zijn op verdenking van moord.

Volgens de Ma­la­gas­sische krant La Vérité is het lichaam gevonden in de omgeving van Mahajanga, een stad met zo’n 250.000 inwoners aan de noordwestkust van het eiland. De voorbijganger vond het lijk een week geleden, ’s ochtends vroeg op woensdag 29 september. Het lag in een gracht, bedekt met een plaat. De Belg zou onthoofd, zonder kleren en met slechts één been gevonden zijn. Volgens de wetsdokter was de man ook beschoten en werd hij na zijn dood verplaatst naar de dumpplaats. Het lichaam was al in staat van ontbinding.

Getuigenis van buurman

Eerst werd er gedacht dat het om een Zwitser ging, maar later meldde de lokale nieuwswebsite Newsmada dat het slachtoffer de Belg Richard S. is. Het zou de getuigenis van een buurman zijn die tot een doorbraak heeft geleid. Zes mensen met bivakmutsen zouden ’s nachts de villa in Amborovy waar de Belg woonde hebben bestormd, twee dagen voor het lichaam werd gevonden. De buurman zou het slachtoffer hebben geïdentificeerd.

In totaal zouden zes mensen zijn aangehouden, onder wie de partner van de man, zijn schoonouders en de bewaker van het huis.

Volgens Het Laatste Nieuws is Buitenlandse Zaken ook op de hoogte van de moord. Ze onderzoeken de zaak.

Ook in 2017 werd al eens een landgenoot vermoord op Madagaskar. Een 76-jarige man en zijn jongere Afrikaanse vrouw werden toen aangevallen door zes mannen met vuurwapens en sabels. (jvo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER