© ATV

Antwerpse skaters dienen klacht in bij gouverneur tegen skateverbod: “Het is er los over”

Antwerpen -

Skatelerares Timea Nemeth en Amina Vandenheuvel van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA dienen klacht in bij de provinciegouverneur tegen het skateverbod op de Scheldekaaien in Anwerpen. “Skaten is een sport en een creatieve uitdrukkingsvorm”, zegt Vandenheuvel.

Het Antwerpse stadsbestuur voerde een skateverbod in op de Scheldekaaien. Zo wil ze optreden tegen de overlast. Er kwam veel protest, niet in het minst van de skaters zelf. Skatelerares Timea Nemeth en Amina Vandenheuvel van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, stappen nu naar provinciegouverneur Cathy Berx. Ze willen het verbod aanvechten. “Het is er los over”, zegt Vandenheuvel. “Skaten is een sport en een creatieve uitdrukkingsvorm. Het is ongehoord dat jongeren de dupe worden van slechte ruimtelijke planning die geen rekening houdt met skaters.”

Volgens Nemeth wilde het stadsbestuur nooit echt in overleg gaan met de skaters. “Skaters moesten gewoon weg van de kaaien. Alle voorstellen vanuit de community om overmatig geluid en eventuele beschadigingen te verminderen zijn genegeerd.”  jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER