© BFM

Verkeer op Frankrijklei tijdlang onderbroken door verdacht pakket

De Antwerpse politie heeft woensdagavond het verkeer op de Frankrijklei een tijdlang gedeeltelijk onderbroken door de vondst van een verdacht pakket. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en oordeelde na onderzoek dat het pakket onschadelijk was.

“In de loop van de namiddag had iemand een verdacht pakketje aangetroffen in een gebouw op de Frankrijklei en werd de politie verwittigd. Omdat we geen enkel risico wilden nemen, stelden we een perimeter in en kwam ontmijningsdienst Dovo in de vooravond ter plaatse om de situatie in te schatten”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“Daarop werd beslist om voor een zo kort mogelijke tijd het verkeer op de Frankrijklei in beide richtingen tussen de Brabantstunnels en de Maria-Theresialei te onderbreken. Ook voor het openbaar vervoer, fietsers en voetgangers was er hinder. Het verkeer werd omgeleid”, aldus Bruyns.

Het pakketje bleek na onderzoek volledig onschadelijk te zijn. De doos was namelijk gevuld met … isolatiemateriaal. Iets voor 20.30u kon de omgeving dan ook terug vrijgegeven worden.

Het verdachte pakket bleek uiteindelijk onschadelijk. © Politie Antwerpen

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER