Marc Spandel, Frank Dewulf, Claudine Haesaert en Francis Thys hebben allemaal een variabel contract.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Spandel, Frank Dewulf, Claudine Haesaert en Francis Thys hebben allemaal een variabel contract. © Photo News

Vijf huishoudens met een variabel energiecontract wikken en wegen: “Een zonnepaneel, een autobatterij en mijn radio speelt de hele dag”

De energiefactuur van gezinnen met een gemiddeld verbruik ligt nu al 714 euro hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van energieregulator Creg. De duurdere energierekening treft vooral gezinnen met een variabel contract. Vijf huishoudens met een variabel contract wikken en wegen hun opties en vertellen hoe zij hun energieverbruik toch nog proberen te drukken.

50 reacties

  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Bij nazicht van de rekening van vorig jaar bleek dat elektriciteit zowat 25 cent per kwh kostte. Nu is dat 30 cent. Toen ik 30 jaar terug trouwde was de prijs 6F, of 15 cent, Veel lawaai om niets dus.
  • Willy Driesen

    3 jaar geleden
    Eric meers: 25 jaar een vast contract , dan heb jij in totaal meer betaald dan variabel, en dat zal de komende 25 jaar niet anders zijn.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Terwijl alle rekeningen stijgen word elke alternatieve echt groene energie tegengewerkt, zonnepanelen die zo aantrekkelijk waren enkele jaren geleden worden nu gedwarsboomd en windmolens worden ook al tegengewerkt, van de vijf die voorzien waren in mijn woonplaats Menen zijn er maar twee geplaatst en zo is het overal dus.
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Ik heb al 25 jaar een contract met vast tarief en betaal nu geen cent meer dan vorig jaar . Iedereen heeft de keuze om voor de zekerheid van een vast tarief te kiezen , mensen die willen gokken met een variabel tarief moeten dan niet komen janken als er een prijsstijging komt
  • Bruno Van Praet

    3 jaar geleden
    @JAN KENIS. Ik ben nog verder gegaan. Ik maak gebruik van PLC's. Is een investering dat wel. Maar mijn boiler mag maar pas opwarmen als mijn zonnepanelen voldoende opbrengen.