Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Jongeren willen agenten filmen om discussies te vermijden. Politie noemt het “blijk van wantrouwen”

De Vlaamse Jeugdraad, die jongeren en kinderen in Vlaanderen en Brussel vertegenwoordigt, pleit ervoor om burgers altijd toe te staan om de politie zelf te filmen. Samen met dertig andere adviezen wil ze zo “de vicieuze cirkel van wantrouwen en angst tussen politie en jongeren” doorbreken. De politie zegt open te staan voor overleg, maar heeft al meteen enkele bedenkingen. “Het is te kort door de bocht om ons dat te verwijten.”

284 reacties

  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    De politie filmt zelf toch ook met bodycams?
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    De politie zegt “Met dit advies creëer je net wantrouwen. Als je begint te filmen, ga je er al van uit dat de politiemens niet correct zal handelen.” Maar ondertussen filmen zij wel massaal de burger, hun camera's rijzen als paddestoelen uit de grond. Als je hun redenering volgt, moeten ook alle flitscamera's en bewakingscamera's van het grondgebied verwijderd worden
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Het word tijd dat agenten en hulpverleners allemaal uitgerust worden met een bodycam, op deze manier heeft het geen nut meer om agenten te filmen aangezien alles toch al vastgelegd word.
  • Ikar7s Tesla

    3 jaar geleden
    Het is een beetje de omgekeerde wereld, het juist beter dat er gefilmd wordt. Jullie maken niet mee wat anderstaligen meemaken en snappen niet dat politie soms met geweld iemand in de boeien slaat die net niks gedaan heeft. Wat mij betreft mogen ze zeker filmen. Alleen niet verspreiden op social media, daar ben ik mee eens dat de politie boetes oplegt.
  • Karl Debaene

    3 jaar geleden
    Jongeren willen veel, behalve iets gezegd worden...