Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Drie op de vier Belgen voorstander van statiegeld op blik en plastic flesjes

Zowat drie op de vier Belgen (74 procent) zijn voorstander van een statiegeldsysteem op blikjes en plastic flesjes. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van consumentenorganisatie Test Aankoop. Vijf jaar geleden waren het er een pak minder (66 procent).

56 reacties

  • Karel Van Biezen

    3 jaar geleden
    Is al 20 jaar bijzonder succesvol in voege in Duitsland, doch in België zijn ze er nog over aan het palaveren. Tot zowat 50% van alle zwerfvuil bestaat uit blikjes en flesjes. Een statiegeld systeem is dan ook het systeem bij uitstek om een optimale inzameling te bekomen, wat meteen een voorwaarde is om te kunnen recycleren. Bovendien is het ook sociaal doordat landlopers en dergelijke bewust op zoek gaan naar flesjes die toch zijn weggesmeten om zo een centje bij te verdienen..
  • Jean Bekaert

    3 jaar geleden
    Voor mij mag het vanaf morgen zwerfvuil zal opgelost zijn ,personen die het niet breed hebben zullen blikjes en flesjes wel gaan zoeken om een extra centje te hebben
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Met de invoering van een statiegeldsysteem bereik je ongetwijfeld het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wil bereiken. Je vergroot je ecologische vingerafdruk. Waarom? Zo'n systeem brengt een hoop gedoe met zich mee! En daar zit het 'm in. Dus beter maar niet doen. Want statiegeld is alles behalve groen!
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Dan kun je beter de vingerafdrukken van elke Belg verplicht op het identiteitsbewijs opnemen zodanig dat deze in een centraal informatieverwerkingssysteem vastliggen. Een speciaal afvalverwerkingsteam verzamelt de blikjes die langs de kant van de weg worden weggeworpen. Op die blikjes zijn uiteraard de vingerafdrukken terug te vinden van degenen die ze hebben weggeworpen. Op deze manier krijgt de sluikstorter voor elk weggeworpen blikje een boete van €350 in de bus. Beter voor het milieu!
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Voor alles wat wij in onze pollen kunnen vasthouden vinden ze een taks uit. Dus waarom niet, deze kan er dan ook nog wel bij.