Pexels
Volledig scherm
© Pexels

1 op de 10 denkt hulp nodig te hebben voor psychische problemen, maar zoekt die niet

Momenteel is de tiendaagse van Geestelijke Gezondheid bezig, een initiatief dat aandacht vraagt voor het mentale welzijn van de bevolking. En dat is nodig, want volgens een nieuw onderzoek van UAntwerpen ervaren heel wat mensen met psychische noden drempels in het zoeken of verkrijgen van hulp. “Een vierde vermeldde de kostprijs als drempel en een tiende maakte zich zorgen om het taboe dat vaak gepaard gaat met psychische problemen.” 

5 reacties

  • Ruben Beylemans

    2 jaar geleden
    Een goede contactpersoon helpt ook.Ze moeten het maar niet zo duur zetten.Problemen zijn voor op te lossen en niemand is perfect.Iedereen maakt wel van die dingen mee.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Als geen enkele therapie in aanmerking komt, kun je 2 dingen doen: verder blijven ploeteren in dagelijkse angsten, of het boek Job eens lezen. Om troost te vinden. Maar ja, maak dàt de ganzen wijs, natuurlijk.
  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    Je moet dat ook kunnen betalen Mensen krijgen operaties voor buik billen en borsten te verkleinen terug stoppen met roken wordt mee betaald maar deze problemen waar vele mensen mee zittenen dat zal nog erger worden betalen volle pot opeen paar uitzonderingen na.
  • Henri Demeer

    3 jaar geleden
    maanden wachttijd en dan onbetaalbaar .
  • Wesley

    3 jaar geleden
    Aan 60 euro per sessie. En wetende dat je wel enkele sessies nodig hebt? Tuurlijk niet… Waarom zijn er zoveel burn-outs en depressies..